Харків'ян запрошують в сад Шевченка посадити газон, по якому можна ходити

Зараз ходити по газону в саду Шевченка не можна.

У центрі Харкова з'явиться газон, де можна буде ходити, сидіти і лежати. На висадку трави запросили, зокрема, проектувальницю саду Шевченка — Тетяну Поліванову.

Сьогодні,16 вересня, поряд з Каскадом висадять газон для відпочинку людей. Організатори заходу — Харківський антикорупційний центр, вони запрошують харків'ян приєднатися.

"Після висадки газону громадськість та експерти з архітектури та ландшафтного дизайну запропонують конкретне рішення, яке допоможе зробити наші парки і сквери по-справжньому дружніми для людей і більш дешевими в обслуговуванні. Юрист ХАЦ Володимир Рисенко розповість, скільки коштує громаді обслуговування саду Шевченка на рік. Повірте, сума вражає", — розповіли організатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Архітектор Ольга Клейтман — "Всі звикли, щоб було заасфальтовано"

Відпочити на газоні можна в Саржиному Яру, до того ж, його обслуговування обходиться дешевше в рази. Проектувальниця цього міського простору Ольга Клейтман розповість про тонкощі його проектування і пояснить, чому там можна сидіти на траві. Участь в заході підтвердила головний архітектор міста і проектувальниця саду Шевченка Тетяна Поліванова.

Садити газон почнуть о 13:00.

Нагадаємо, 6 вересня в саду Шевченка пройшов "сидячий протест" — учасники сиділи на газоні і грали в настільні ігри. Через деякий час там включили полив трави, зігнавши з газону протестуючих. Акцію вирішили провести після того, як пара студентів розповіла, що їх побили в туалеті в саду Шевченка.