Харків'ян кличуть на акцію проти "Коксохіму"

Акція пройде в понеділок.

Харків'яни поскаржаться на забруднення повітря "Коксохімом" новій голові ХОДА.

У понеділок, 30 листопада, о 15:00 під будівлею Харківської обласної державної адміністрації (вулиця Сумська, 64) відбудеться акція проти роботи Харківського коксового заводу. Жителі вимагатимуть від нової голови Харківської ОДА Айни Тимчук реакції.

"З кінця серпня цього року викиди Харківського коксового заводу різко зросли — вміст у повітрі по кілька разів на тиждень перевищує норму в 10-60 разів. В результаті забруднення жителі ближніх районів страждають захворюваннями серцево-судинної, дихальної та інших систем. Рівень онкозахворювань в Новобаварському районі перевищує середньостатистичний по Харкову і області на 30%", — пояснили організатори акції.

На їхню думку, ексголова Харківської ОДА Олексій Кучер замість вирішення проблеми з "Коксохімом" давав "обіцянки під час виборчої кампанії". Тому харків'яни сподіваються на реакцію новопризначеної голови — Айни Тимчук.

"Ми будемо вимагати від неї захистити городян від цього отруювача (прим. — Харківського коксового заводу)", — підсумували організатори акції.

Обов'язкова умова для учасників  акції — наявність масок або респіраторів і дотримання соціальної дистанції.

Як писав KHARKIV Today, в кінці вересня голова Держекоінспекції Андрій Мальований повідомив про завершення перевірки на Харківському коксовому заводі. Інспектори знайшли докази викидів в повітря і не виявили відповідних дозволів. Завод оштрафували, проте сума виявилася маленькою — 272 гривні.