"Харківводоканал" загрожує жителям міста судом за несвоєчасну оплату

Харків'ян просять погасити борги за комуналку.

Станом на 1 серпня 2020 року заборгованість харків'ян за централізоване водопостачання і водовідведення склала 613,56 мільйона гривень.

Комунальне підприємство "Харківводоканал" вимагає від харків'ян оплатити борги з централізованого водопостачання та водовідведення. Заяву директора КП Тараса Грущака опублікували в четвер, 10 вересня, на сайті підприємства.

Грущак зазначив, що станом на 1 серпня заборгованість жителів міста склала 613,56 мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Харківгаз" змінив адреси для прийому споживачів

"Під час роботи нашого підприємства в умовах карантину, дійсно, нами зафіксовано суттєве зниження надходжень від наших абонентів по оплаті за послуги водопостачання та водовідведення. Заборгованість за отримані послуги водопостачання та водовідведення може негативно впливати на режим роботи нашого підприємства", —  підкреслив Тарас Грущак.

За його словами, підприємству необхідно оплачувати проведення планових аварійних робіт, закуповувати паливно-мастильні матеріали, хімічні реагенти та інші матеріали для проведення ремонтів. Боржникам Грущак нагадав, що підприємство може звернутися до суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борги із зарплати в Харківській області за півроку зросли майже на 40%.

"Я хотів би акцентувати увагу наших абонентів на те, що несвоєчасна оплата і звернення нашого підприємства про стягнення даної заборгованості збільшують фінансове навантаження на абонента. Зокрема, крім заборгованості за комунальні послуги, за рішенням суду з абонента будуть стягнуті також судові витрати, а надалі і витрати, пов'язані з виконанням рішення суду про стягнення такої заборгованості", — заявив Тарас Грущак.

KHARKIV Today раніше писав про те, що жителів Харківської області просять погасити борги перед комунальними підприємствами.