Харківському "закладнику" загрожує десять років в'язниці

23-річного чоловіка, у якого вилучили наркотиків на чотири мільйони гривень, взяли під варту.

Чоловікові загрожує від шести до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Ленінський районний суд Харкова обрав запобіжний захід 23-річному харків'янину, який співпрацював з інтернет-магазинами з продажу наркотиків, у вигляді тримання під вартою. Про це повідомили в прес-службі прокуратури.

Слідчі встановили, що чоловік співпрацював з інтернет-магазинами півроку, він розповсюджував наркотики по районах Харкова через "закладки". У день, коли його спіймали, він встиг заховати по місту канабіс, амфетамін, MDMA (метілендіоксиметамфетамін) і екстазі.

"Домовившись з покупцями-наркозалежними, чоловік розфасував зазначені наркотичні засоби і психотропні речовини і розмістив їх у схованках на території Харкова", — відзначили в прокуратурі.

Під час обшуків вдома у зловмисника знайшли канабіс, особливо небезпечний наркотик PVP, електронні ваги, електроізоляційну стрічку і близько 500 полімерних пакетів для фасування.

Слідчі повідомили чоловікові про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне зберігання особливо небезпечних наркотичних засобів і особливо небезпечних психотропних речовин з метою збуту) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше в поліції повідомляли, що на чорному ринку вартість вилучених у 23-річного чоловіка наркотиків становить близько 4 мільйонів гривень