Харківській області не дозволяють послаблювати карантин

З понеділка Харків, Богодухівський та Первомайський райони в "помаранчевій" зоні, ще 10 районів — у "жовтій" зоні карантину. Обмеження пом'якшити не можна.

Вище норми в нашому регіоні один з показників, встановлених МОЗ.

Станом на 27 серпня в Харківській області перевищений критерій виявлення нових випадків коронавірусу. При нормі менше 40 нових випадків на 100 тисяч населення, показник нашого регіону — 106,6 нових випадків. Це означає, що послабити карантин в Харківській області не дозволяють. Дані опубліковані на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Решта критеріїв, встановлених МОЗ, в нашому регіоні відповідають нормі. За останні сім днів охоплення тестуванням склало 76,6 (при нормі понад 24 на 100 тисяч населення). Завантаженість ліжок за п'ять днів  теж не перевищена (з 22 по 26 серпня — менше 50%).

Крім Харківської області, не можна пом'якшити карантин в Києві, Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Одеській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій Чернігівській і Чернівецькій областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деззасоби, термометри і щитки — що купують харківські школи до 1 вересня

Нагадаємо, адаптивний карантин в Україні продовжили  до 1 листопада. З 24 серпня Харків, Богодухівський та Первомайський райони потрапили до "помаранчевої" зони карантину. До "жовтої" зони увійшли Валківський, Великобурлуцький, Вовчанський, Зміївський, Золочівський, Краснокутський, Куп'янський, Нововодолазький, Харківський і Чугуївський райони Харківської області. Карантинні обмеження посилили