"Харківські соколи" просять перенести старт в Суперлізі через коронавірус

У команді хворіють п'ятеро спортсменів.

Змагання повинні початися на початку жовтня, проте команда до них не готова — спортсмени не тренуються, оскільки хворіють COVID-19.

Баскетбольний клуб "Харківські соколи" звернеться до Федерації баскетболу України з проханням перенести свій старт змагань в Суперлізі через коронавірус.

"У зв'язку з ситуацією ми будемо офіційно звертатися до ФБУ з проханням перенести старт змагань для "Харківських соколів", оскільки команда просто не готова. Подібна ситуація могла статися з будь-яким клубом Суперліги, і всі розуміють, що з вірусом зіткнуться всі. Тому ми і будемо закликати федерацію до розуміння нашої позиції", — сказав головний тренер команди Олег Манойленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невістка Кернеса захворіла коронавірусом

Коронавірус в команді підтвердився минулого тижня, двоє спортсменів отримали позитивний результат. Однак зараз — п'ять хворих COVID-19. Вони знаходяться на самоізоляції, важких хворих немає. На цьому тижні команда знову пройде тестування. За словами головного тренера, спортсмени вже як тиждень не проводять тренування.

"Будемо відверті — підготовка зірвана. Ми не зіграли ще жодного контрольного поєдинку. До того ж уже майже тиждень не тренуємося. Зараз будемо залучати до індивідуальних змагань всіх, хто відчуває себе добре і має негативні результати тестування. Звичайно, ми не поїдемо на турнір до Кам'янського, оскільки нам просто немає сенсу їхати туди вп'ятьох", — сказав Манойленко.