Харківська депутатка не голосувала за винесення "антиколомойського" закону до Верховної Ради

Фінансовий комітет розглянув 16 000 поправок і рекомендував Верховній Раді прийняти закон. 18 із 32 депутатів були "за". Харківська нардеп Вікторія Кінзбурська не стала голосувати.

Фінансовий комітет розглянув 16 000 поправок і рекомендував Верховній Раді прийняти закон. 18 із 32 депутатів були "за". Харківська нардеп Вікторія Кінзбурська була "проти".

Увечері 27 квітня фінансовий комітет ВР розглянув понад 16 тисяч поправок до "антиколомойського законопроєкту" і запропонував ВР прийняти закон. "За" проголосували 18 із 32 депутатів профільного комітету. "За" голосували депутати від "Голосу", "Європейської солідарності" і більшість народних депутатів від "Слуги народу".

"Проти" проголосували Василевська-Смаглюк ("Слуга народу"), Палиця ("За майбутнє") і Ніколаєнко ("Батьківщина"). Утрималися двоє, в тому числі Вікторія Кінзбурська ("Слуга народу"), повідомили в Центрі протидії корупції.

Не голосували або відсутні Дубинський ("Слуга народу"), Герега ("За майбутнє"), Абрамович (ОПЗЖ), Козак (ОПЗЖ), Солод (ОПЗЖ), Кулинич ("Довіра"), Леонов ("Слуга народу"), Ляшенко ("Слуга народу"), Рєпіна ("Слуга народу").

Нагадаємо, "антиколомойський" законопроєкт набрав найбільшу кількість правок за всю історію існування ВР — більше 16 000, причому більше 13 000 внесли депутати із "Слуги народу".

Колишній співвласник націоналізованого ПриватБанку олігарх Ігор Коломойський сказав, що не причетний до внесення такої кількості поправок до закону, який унеможливить повернення йому цього банку.

16 квітня Верховна Рада проголосувала в другому читанні і в цілому законопроєкт про внесення змін до регламенту, що передбачає особливу процедуру розгляду у другому читанні законопроєктів з надмірною кількістю поправок, яка дозволить скоротити час розгляду поправок в залі.

За словами Давида Арахамія, вже 10-11 травня законопроєкт може бути винесений на розгляд до ВР для голосування. Цей документ — умова отримання чергового траншу від МВФ.

Як писав KHARKIV Today, раніше Вікторія Кінзбурська внесла 15 поправок  до "антиколомойського" закону.