Харків віддав Києву кілька вагонів Малої залізниці

Замість 12 вагонів Малою Південною залізницею курсуватимуть дев'ять.

Три вагони безкоштовно віддали Малій Південно-Західній залізниці в Києві.

4 березня соціальні мережі облетіли знімки, на яких вагони Малої Південної залізниці  вантажать кранами на трейлери та відвозять у невідомому напрямку. Кореспондент KHARKIV Today побував в парку Горького наступного дня і виявив, що не вистачає трьох вагонів марки "Юність".

До весни 2020 року на харківській дитячій залізниці було 12 вагонів: 6 вагонів "Юність" синьо-зеленого кольору і 6 — "Україна" — біло-блакитного.

Співробітники малої залізниці відмовлялися казати, куди і з якою метою відвезли вагони, тільки уточнили що їхнє утримання збиткове, оскільки використовували вагони вкрай рідко.

"Чесно кажучи, навіть краще, якщо їх кому-небудь віддадуть. Їх використовували за весь сезон рази три, решту всього часу їздили на" Україні ", а" Юність "простоювала. А на догляд за ними потрібні гроші", — розповів один зі співробітників Малої Південної.

Прес-секретар регіональної філії АТ "Укрзалізниця" Ірина Гаманенко повідомила KHARKIV Today, що вагони були тимчасово передані Малій Південно-Західній залізниці в Києві — так вирішило правління "Укрзалізниці".

"Якщо ми беремо 2019 рік, то протягом травня-жовтня Дитячої залізницею в Харкові було перевезено близько 16 тисяч пасажирів, а Київської дитячою залізницею було перевезено за цей же період близько 125 тисяч пасажирів. У Харкові було два потяги з шести вагонів, тому було прийнято рішення передати київській залізниці три з них ", — розповіла Гаманенко.

Мова йде не про продаж або відчуження, а про перерозподіл майна "Укрзалізниці".

1 травня Мала Південна залізниця відзначить своє 80-річчя. На цей же день у штатному режимі заплановано відкриття сезону.

"Передача вагонів ніяк не вплине на рух потягів. Ми як приймали гостей міста і городян, так і будемо їх приймати", — пообіцяла Гаманенко.

Чи повернуться вагони до Харкова, невідомо.