Харків попрощався із загиблим на Донбасі військовим

Дмитра Мироненка поховали на Алеї слави.

Харків'янин Дмитро Мироненко і двоє його побратимів підірвалися на мінах. Йому було 27 років.

17 лютого на 18-му кладовищі попрощалися з 27-річним Дмитром Мироненком, який підірвався на міні в селищі Новолуганське (Донецька область). Про це повідомили в Харківській обласній державній адміністрації.

На прощанні були рідні, бойові побратими Дмитра Мироненка і ветерани АТО / ООС.

Як писав KHARKIV Today, 14 лютого в районі селища Новолуганське (Донецька область) під час переміщення на позиції в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої загинули троє українських військовослужбовців, серед них — Дмитро Мироненко.

На сьогодні встановлено, що військові підірвалися на п'яти мінах ТМ-62, які розташовувалися в шаховому порядку. Переміщатися для несення служби на позиціях відділення взводу бійці почали о 9:20. Вибух пролунав через десять хвилин, коли вони рухалися вздовж дороги за маршрутом. "Швидка" прибула на місце, однак врятувати їх не вдалося.

Слідчі розглядають три версії підриву військових на Донбасі. Серед ймовірних причин підриву слідчі називають порушення правил поводження з боєприпасами і вибуховими пристроями; теракт незаконних збройних формувань дистанційного підриву міни; недбале ставлення військових до служби, яке виразилося в неналежній організації служби та переміщенні військових під час виконання бойових завдань.