Кернеса чекають в суді під Новий рік

Харківський міський голова вже два місяці в "Шаріте".

У Київському районному суді Полтави з кінця лютого не починається підготовче засідання у справі про тортури і позбавлення волі за звинуваченням Геннадія Кернеса і його охоронців.

Чергове засідання було призначено на 20 листопада і не відбулося. Харківського міського голову в Київському районному суді Полтави чекають 24 грудня. Про це KHARKIV Today повідомили в прес-службі суду.

Харків'яни не бачили мера 88 днів. Він захворів коронавірусом і полетів на лікування до берлінської клініки. Увечері 10 листопада з'явилась перша фотографія Кернеса з "Шаріте".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реєстрацію Кернеса на посаду мера Харкова визнали законною

Нагадаємо, підготовче засідання по обвинуваченню Харківського міського голови та його охоронців в районному суді Полтави мало відбутися 28 лютого. Однак через карантин його перенесли на 20 березня, потім на 8 і 29 квітня, 22 травня, 12 червня, 10 липня, 14 серпня, 11 вересня і 2 жовтня.   

Як писав KHARKIV Today, 31 січня Апеляційний суд Полтави прийняв рішення повернути справу за звинуваченням Кернеса до суду першої інстанції —  Київський райсуд Полтави. Таке рішення було прийнято через півтора року розгляду апеляції потерпілих і їх адвоката.