Кернес погрожує закрити Харківський коксовий завод

Керівництво він звинуватив у "наплювацькому ставленні".

На думку мера, керівництво заводу закриває очі на проблеми екології.

Харківський міський голова Геннадій Кернес пообіцяв закрити Харківський коксовий завод, якщо його керівництво не вирішить ситуацію з забрудненням повітря.

"Якщо керівництво заводу не змінить ситуацію з викидами, я не бачу іншого виходу, крім як закриття підприємства. І ми всі - городяни, правоохоронні органи, місцева влада і народні депутати повинні об'єднатися і спільно вирішити цю проблему", - написав Кернес у своєму Telegram .

Кернес вже звернувся до прокурора області та пообіцяв залучити харківські екологічні організації. Він обурився байдужістю керівництва і нагадав про великі борги по зарплаті.

"Немає ніяких сумнівів, що діяльність "Коксохіму" і наплювацьке ставлення його керівництва до проблем екології завдають шкоди Харкову і здоров'ю городян. Крім усього іншого, на заводі існує величезна заборгованість із зарплати - як поточна, так і за минулі роки. І вирішенням цього питання керівництво "Коксохіму" так само не займається", - зазначив Харківський міський голова.

Нагадаємо, весь тиждень харків'яни скаржаться на забруднене через промислові підприємства повітря.

"Восьмий день прокидаюся від їдкого диму сірководню, який виробляє Харківський коксохімічний завод. Район проспекту Гагаріна, Одеська, Баварія, Холодна гора потопає у їдкому диму", - написав у соцмережах житель міста.

На проблему звернули увагу і харківські нардепи. Марія Мезенцева зазначила жахливий рівень забрудненості, що є неприпустимим, на її думку, в 21 столітті, і зажадала контролюючі органи вирішити це питання.

"Ми наполягаємо на вдосконаленні процесу роботи, впровадження нових технологій, очищення повітря, установки новітніх фільтрів або ж взагалі перенесення заводу за межі житлового масиву. Ми, народні депутати, вимагаємо від усіх контролюючих та правоохоронних органів невідкладно вжити заходів реагування з метою недопущення подальшого порушення закону", - написала у своєму Facebook нардеп.

Як писав KHARKIV Today, житель Харкова Олександр Константинов звернувся до Президента України Володимира Зеленськогоз вимогою невідкладно обмежити або припинити роботу чотирьох харківських промислових підприємств, які забруднюють навколишнє середовище, в тому числі Харківського коксового заводу.