Ірина Білик і Ольга Сумська попрощалися з Кернесом заочно

Ірина Білик і Ольга Сумська не приїхали на церемонію прощання, вони записали відео.

Артистки згадали Геннадія Кернеса і висловили співчуття рідним і місту.

Народні артистки України Ірина Білик та Ольга Сумська не приїхали на церемонію прощання з Харківським міським головою Геннадієм Кернесом, але записали відео. Його включили під час трансляції церемонії.

Білик зазначила уважне ставлення мера до людей і згадала короткі зустрічі з ним, коли приїжджала на виступи до Харкова.

"Мої співчуття рідним і близьким Геннадія Адольфовича Кернеса. Співчуваю всьому місту Харкову, моєму улюбленому місту. Хочу згадати цю світлу прекрасну людину. Не просто мера міста, а людину - Геннадія Кернеса. Завжди, коли ми зустрічалися з ним на сцені, він ніколи не забував запитати мене: "Ірочка, як ваші справи, які у вас проблеми, що потрібно?". Я завжди відповідала: "Геннадію Адольфовичу, у мене все добре, і спасибі вам за те, що ви все робите для Харкова". Царство небесне нашій великій людині і земля йому пухом", - сказала Білик.

Сумська виступила разом з чоловіком Віталієм Борисюком. У відеопрощанні вони згадали про заслуги Кернеса.

"Працювати для людей", - ці слова завжди були найголовнішими для Геннадія Адольфовича. І ці слова завжди підтверджувалися справою", - сказала Сумська.

Артисти заявили, що завжди захоплювалися мужністю і силою волі харківського міського голови.

"Він до останнього подиху залишився вірним Харкову і харків'янам. Ми висловлюємо найглибші співчуття родичам чудової людини, справжнього професіонала, яким був і назавжди залишиться для нас Геннадій Кернес. Світла пам'ять. Геннадій Кернес назавжди залишиться в наших серцях. Світла пам'ять", - відзначили вони.

Нагадаємо, 23 грудня, о 7:00, відспівали Харківського міського голову Геннадія Кернеса. Богослужіння пройшло в Благовіщенському соборі. На ньому були присутні рідні та близькі мера - кілька десятків людей.

О 9.00 почалося прощання з Кернесом в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. Лисенка. Попрощатися з ним можуть всі бажаючі. У залі перебувала дружина Кернеса Оксана Гайсинська, троє синів і невістки (пізніше вони пішли), друг і бізнесмен Павло Фукс, екснардепи Михайло Добкін та Євген Мураєв, парламентарій Вадим Новинський і мер Києва Віталій Кличко, нардеп і бізнес-партнер Павла Фукса Ігор Абрамович (ОПЗЖ), депутат Харківської облради Олег Каратуманов. Бажаючі попрощатися продовжують підходити.

Як писав KHARKIV Today, Геннадій Кернес помер в ніч на 17 грудня в клініці "Шаріте" в Берліні. Причиною стали ускладнення після коронавірусу.