Інвестора для Південного вокзалу хочуть знайти за три роки

У минулому році говорили про більш стислі терміни — інвестора планували знайти за півтора року.

Південний вокзал потрапив до переліку пріоритетних для держави інвестиційних проєктів на 2020-2023 роки.

Пріоритетні інвестиційні проєкти, перелік яких днями затвердив уряд, охоплює практично всі галузі транспорту. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Пріоритетними для держави інвестиційними проєктами в залізничній галузі стала концесія вокзалів і станцій: Харків-Пасажирський, Дніпро-Головний, Вінниця, Миколаїв, Чоп, Київ-Пасажирський, Хмельницький, електрифікація ділянок Ковель-Ягодин-держкордон і Ковель-Ізов-держкордон, будівництво шляху "Мостиська-Скнилів", а також закупівля вантажних електровозів для оновлення рухомого складу "Укрзалізниці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трасу в Харківській області планують передати в концесію

Як писав KHARKIV Today, Південний вокзал у Харкові віддадуть в концесію заради шаурми. Рік тому до Харкова приїжджав міністр інфраструктури Владислав Криклій. Тоді інвестора для вокзалу Південної залізниці, готелю та іншої інфраструктури планували знайти за півтора року.

Нагадаємо, концесією називають форму державно-приватного партнерства. Вона полягає в тому, що країна визнає неготовність самостійно впоратися з конкретним завданням і тимчасово продає приватним компаніям право володіти і користуватися майном.