Дружина директора "Міського торгового ринку" позичила в шість разів більше, ніж заробила

Дружина Молчанова позичила півмільйона гривень, хоча заощаджень у сім'ї немає.

Судячи з декларації, у сім'ї Молчанова немає майна і заощаджень, однак дружина директора змогла позичити півмільйона гривень.

Дружина директора комунального підприємства "Міський торговий ринок" Олександра Молчанова — Ольга позичила третім особам 500 000 гривень. При цьому робота на заводі "Електроважмаш" в 2019 році принесла їй  73 754 гривень доходу. Це стало відомо з декларації Молчанова, опублікованій на сайті Національного агентства по запобіганню корупції.

Згідно з декларацією, єдине майно Молчанова — два автомобілі. Пікап Toyota Tundra 2016 року випуску Олександр придбав в 2018 році за 131 603 гривень. До слова, на інтернет-майданчиках з продажу авто, машину аналогічного року випуску продають мінімум за мільйон гривень.

Дружина Молчанова їздить на Mini One 2004 року випуску, купленому 2017 році, вартість якого не вказана. У фінансовому звіті не вказані житло або земля.

На посаді директора "Міського торгового ринку" Молчанов заробив в 2019 році 53 946 гривень. Ще одним основним місцем роботи він вказав фірму "БМБ-Трейдинг", де заробив 21 000 гривень (очолював цю фірму до липня 2019 року). Інформації про готівку або кошти на банківських рахунках також немає.

Як писав KHARKIV Today, керувати ринками в Харкові буде ексдиректор фірми, якого підозрюють в розтраті бюджетних грошей

Фірма Олександра Молчанова, який став директором "Міського торгового ринку", з 2016 року забезпечувала бензином кілька комунальних підприємств — парк ім. Горького, КП "Харківблагоустрій" та КП "Харківміськсвітло". У липні 2019 року ТОВ "БМБ-Трейдинг" запідозрили в розтраті бюджетних коштів на суму понад 1,7 мільйона гривень.

Нагадаємо, нове підприємство "Міський торговий ринок" укладатиме договори з підприємцями ринку "Барабашово", яких відселять через  будівництво нової дороги — із Салтівки до центру.