Членам ЄС рекомендують відкрити кордони з липня

Єврокомісія вважає, що країни-члени ЄС можуть почати приймати туристів з 1 липня.

Єврокомісія вважає, що країни-члени ЄС можуть почати приймати туристів з 1 липня.

Європейська комісія цього тижня буде рекомендувати державам-членам Європейського союзу відкривати свої зовнішні кордони для мандрівників з 1 липня, — передає інформагентство AFP з посиланням на голову Європарламенту Жозеп Борреля.

"Зараз світ намагається стримати наслідки історичного спаду, викликаного обмеженнями на пересування і бізнес, які врятували життя, але задушили світову торгівлю. Брюссель пропонує  "поступове і часткове" відкриття зовнішніх кордонів для мандрівників, починаючи з 1 липня", — пише інформагентство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа виходить з карантину і чекає туристів, дві країни перемогли епідемію

Боррель зазначив: рішення про ослаблення обмежень залишається за національними столицями, Єврокомісія буде тільки рекомендувати відкрити кордони.

Деякі держави-члени ЄС вже висловилися проти в'їзду громадян третіх країн після 15 червня. При цьому є країни, які поспішають відкрити кордони. Наприклад, Греція дозволила в'їзд громадянам зі списку країн, в тому числі тих, які не входять до складу ЄС (Австралії, Китаю і Південної Кореї), оскільки її економіка "сильно залежить від туризму".