Чиновники пообіцяли перевірити всі будинки для літніх людей та реабілітаційні центри в Харкові

Пансіонат для літніх людей і реабілітаційний центр на вулиці Нижній Гієвській працювали нелегально.

Секретар Харківської міськради пообіцяв, що всі подібні центри, де нелегально утримуються хворі та наркозалежні люди, будуть закриті.

Ігор Терехов на місці трагедії на вулиці Нижній Гієвській пообіцяв, що 22 січня в Харкові почнуться перевірки всіх закладів, які працюють під прикриттям реабілітаційних центрів і будинків для літніх людей.

"Люди, які допустили, щоб такий об'єкт працював нелегально, повинні понести відповідальність. Я подивився об'єкт і говорю точно: вони працювали нелегально. За стіною цієї будівлі працював незаконний реабілітаційний центр. Це можна назвати хоспісом, пансіонатом для літніх людей,  як хочете ... Перевірки будуть проведені ... Повинні бути проведені перевірки всіх закладів, разом з дільничними провести тотальний обхід і подібні заклади закрити. Я дам доручення головам адміністрацій, звернемося до поліції для виявлення подібних об'єктів", — сказав Терехов.

Нагадаємо, під час пожежі загинули 15 людей похилого віку, 5 чоловік були доставлені до лікарні з опіками дихальних шляхів.

За попередньою інформацією, пожежа сталася через необережне використання електричного обладнання. Сусіди пансіонату повідомили, що відчули дим близько 15:00, викликали "швидку", але та не приїхала.

Пансіогнат для літніх людей "Золотий час" працював на Холодній горі близько року. Судячи з реклами в соціальних мережах, тут приймали людей з різними важкими діагнозами: хвороба Альцгеймера, хвороба Паркінсона, людей після інфаркту і інсульту, а також хоспісних хворих.