Більше 80% харків'ян вважають, що через дистанційне навчання успішність школярів погіршилася

Більшість жителів Харківської області зійшлися на думці, що в цьому році через карантин не варто чекати особливих успіхів у школярів.

45% жителів нашого регіону негативно ставляться до карантинних обмежень, які ввели в школах зараз.

Про це стало відомо з опитування Соціологічної групи "Рейтинг", який проводили з 1 по 5 вересня.

При цьому 50% опитаних на Сході називають оптимальними заходи карантину, які вступили в силу в цьому році, ще 24% вважають їх занадто жорсткими, а 13% —занадто м'якими. Туди група "Рейтинг" включила Харківську, а також Донецьку і Луганську області (без урахування окупованих територій). Це означає, що опитування відображає думку, перш за все, харків'ян.

Негативну оцінку обмеженням в школах дають 45% жителів Харківської області, ставляться до них позитивно — 28%, займають нейтральну позицію — 21%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як в харківських школах порушують карантин

Більшість опитаних в нашому регіоні — 81%, вважають, що через весняний карантин успішність школярів погіршилась. Ще 11% респондентів зійшлися на думці, що вона не змінилася і 6% думають, що успішність навіть покращилась.

Схиляються до думки, що через обмеження, пов'язані з COVID-19, в Харківській області успішність школярів може погіршитися — 64%. Вважають, що нічого не зміниться, — 21%, сподіваються на поліпшення успішності — 7%.

За традиційну освіту в новому навчальному році виступають 79% жителів Харківської області, ще 13% — за змішане навчання і 4% — за дистанційне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Життя в "червоній" зоні карантину. Школярі — по домівках, магазини застрайкували

Думки про носіння масок на перервах у харків'ян розділилися. Підтримують таке карантинне обмеження 48% опитаних, не підтримують — 47%.