Батькам повернуть "Бебі-бокси"

"За" проголосували 264 народних депутата.

"Пакет малюка" замінили грошима в липні цього року, але зараз грошову компенсацію знову замінили на натуральну допомогу.

Під час пленарного засідання Верховної Ради в середу, 30 вересня, народні депутати прийняли в другому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги "Пакет малюка" №3006а.

За результатами голосування "за" законопроект у другому читанні і в цілому проголосували 264 народних депутата.

Як повідомляв KHARKIV Today, в кінці червня Антимонопольний комітет скасував процедуру закупівлі "пакунків малюка", замість них в Мінсоцполітики хочуть виплачувати батькам новонароджених компенсацію.

Після цього, 29 липня на засіданні Кабінету міністрів України проголосували за експериментальний проект з монетизації одноразової натуральної допомоги "Бебі-бокс" (ще його називають "Пакет малюка"). Згідно з ним, породіллі повинні були отримувати по 5 тисяч гривень.

На початку наступного місяця Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликав український уряд зберегти програму підтримки сімей з дітьми "Пакет малюка". За даними організації, більшість батьків підтримує саме натуральну допомогу у вигляді пакетів.

Станом на 25 вересня тисяча батьків Харківської області отримали на банківські карти соціальні виплати замість "пакета малюка" — по п'ять тисяч гривень.