40% закладів Харківської області порушують правила карантину
Серед найбільш поширених порушень: відсутність температурного скринінгу співробітників, контейнерів для збору використаних масок і маркування щодо дотримання дистанції.
У минулі вихідні Держспоживслужба Харківської області провела більше 800 перевірок закладів громадського харчування, продовольчої торгівлі, продовольчих ринків та інших об'єктів. Порушення виявили у 40% закладів. Про це повідомляється на сайті служби.
"Було оформлено 134 протоколи про порушення, надано 29 повідомлень до органів місцевої влади, 21 — до органів Національної поліції", — йдеться в повідомленні.
В ході перевірок особлива увага приділялася закладам громадського харчування. Всього перевірили 356 об'єктів громадського харчування.
"Переважна більшість кафе і ресторанів свідомо і відповідально ставиться до виконання встановлених обмежень і забезпечує дотримання основних профілактичних і протиепідемічних заходів, але окремі порушення виявлені в кожному другому закладі", — пише Держспоживслужба.
Найчастіше — це відсутність температурного скринінгу працівників, недотримання відстані між столиками, відсутність контейнерів для збору використаних масок, відсутність маркування щодо дотримання дистанції і так далі.
Також співробітники Держспоживслужби фіксували факти зневаги відвідувачами використання засобів захисту.
У кожному закладі вони проводили консультативну та роз'яснювальну роботу щодо профілактики коронавирусной хвороби, спілкуючись з персоналом та відвідувачами закладів.
KHARKIV Today раніше писав про те