ХНУ ім. Каразіна розпочав збір коштів на відновлення знищеного музею Сковороди

Музей у Сковородинівці знищила російська ракета.

Григорій Сковорода був домашнім учителем фундатора університету Василя Каразіна.

Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна пропонує взяти участь у відновленні Національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди, який було знищено 7 травня прицільним ракетним ударом.

"Неможливо словами передати наші почуття, коли ми побачили варварський акт знищення Національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди, цього сакрального місця української культури. У нашого університету особливе ставлення до Григорія Савича, адже він був домашнім учителем засновника нашого університету Василя Назаровича Каразіна "Ми щороку проводимо різні заходи, у яких прямо чи опосередковано відбувається осмислення філософії та особистості мислителя", — повідомили у виші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вулицю Пушкінську просять назвати ім'ям Григорія Сковороди

Цього року виповниться 300 років від дня народження Григорія Сковороди.

"Каразинці ще раз долучаються до Харківських міжнародних сковородинівських читань, тема яких "Мандрівник трьома світами Григорій Сковорода: творчість Сковороди у контексті світової філософії до 300-річчя від дня народження". Упевнені, що ми зможемо знайти нові сенси та зробити нові відкриття у творчості Савича", — розповіли у ХНУ ім. В. Н. Каразіна.

Також виш звертається із закликом до всіх, кому не байдуже майбутнє української культури, долучитися до відновлення музею.

РАХУНОК

UA868201720314231004301034643 ГУДКСУ в Харківській області

МФО 820172

ЄДРПОУ 02220912

Благодійні внески на розвиток ОКЗ Національний літературно-меморіальний музей Г. С. Сковороди

Нагадаємо, вночі 6 травня окупанти ракетою знищили музей Сковороди  у Сковородинівці (Золочівська громада). Снаряд потрапив у дах будівлі, почалася пожежа.