Харківський театр покаже виставу про Салтівку

"Нафта" повернулася до Харкова у вересні цього року.

Театр "Нафта" готує нову сюрреалістичну виставу-концерт "Веселка на Салтівці".

Це друга прем'єра колективу з початку повномасштабного вторгнення. У вересні колектив представив виставу "Щур", комедію з елементами анімації.

Новий спектакль "Нафти" — це музична сюрреалістична трагікомедія про життя митця, його досвід війни і найбільший житловий масив України — Салтівку, що зазнала найбільших руйнувань і тепер загоює рани війни. 

"17 років життя я прожив на Салтівці. З самого дитинства цей район асоціюється у мене з веселками, я ніде не бачив так багато веселок, як на Салтівці. Мені хочеться подивитися на цей район під іншим кутом, не тільки як на сіру, зруйновану, небезпечну пустелю панельок. На Салтівці до 24 лютого жило 400 тисяч людей — це більше ніж у всій Полтаві чи, наприклад, Вінниці. Кожен четвертий харківʼянин — із Салтівки, але про цей район ми ніколи не говорили на сцені", — розповідає засновник театру, режисер і єдиний актор вистави "Веселка на Салтівці" Артем Вусик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові видаватимуть комікси DC українською

Музику до вистави написали представники харківської андреграунд-сцени, екс-учасники гурту "Оркестр Че", Сергій Савенко (саксофон), Іван Кондратов (гітара), Віктор Кондратов (барабани). Під час виступу вони виконуватимуть її вживу.

Покази заплановані на 6 та 7 листопада. Квитки вже є в продажу. З міркувань безпеки місце проведення вистави не оголошується публічно, про нього повідомлять глядачам індивідуально незадовго до прем'єри.