Депутати Харківської обласної ради "провалили" іспит Пушкіним

Драматичний театр лишається з іменем російського поета.

Через Пушкіна не відбулися дві сесії обласної ради, а на третій не вистачило голосів навіть на включення питання до порядку денного.

Третього грудня із третьої спроби проходить сесія Харківської обласної ради. Депутати змогли зібрати кворум, але після того, як з порядку денного прибрали два питання: про присвоєння почесних звань і про перейменування театру імені Пушкіна. Такий порядок денний напередодні отримали депутати, хоча ще першого грудня і Пушкін, і нагородження були включені. Але тоді сесію бойкотували найбільша фракція "Блок Кернеса - Успішний Харків", а також одне з крил забороненої ОПЗЖ.

Питання про перейменування російського драматичного театру ім. Пушкіна намагалися включити до порядку денного під час проведення сесії. Але голосів критично не вистачило: набралося усього трохи більше двадцяти (в обласній раді 120 депутатів, зареєструвалися 89, для включення треба було 45). Як стало відомо KHARKIV Today, "за" включення цього питання голосували депутати фракції Європейської солідарності, Блоку Світличної та один із депутатів "СН".

Раніше ми писали про те, "Як Пушкін "помножив на нуль" депутатів Харківської обласної ради". Депутати Харківської обласної ради мали зібратися на сесію ще минулого четверга, але не сталося. Напередодні 1 грудня також були побоювання, що деякі політичні сили спробують зірвати засідання. Адже в порядку денному кілька непереборних питань: той самий Пушкін, якого намагаються випаровувати з карти Харкова і колишній любитель "Беркута" Каратуманов як кандидат стати почесним жителем Харківської області. Сесія першого грудня не відбулася через те, що в Держпромі, звідки включалася частина депкорпусу, вимкнули світло.

Нагадаємо, про перейменування просить колектив театру імені Пушкіна. Вони писали листи голові Харківської обласної ради, адже змінюють свій репертуар і не хочуть бути "російським театром". Натомість вони просили зробити назву Харківський драматичний театр.

Чи будуть спроби ще раз включити питання "мінусування" Пушкіна до порядку денного, невідомо.