Жителів Харківської області просять повідомляти про небезпечний соус

Заправку привезли з Нідерландів.

В Україну ввезли соус із бактеріями.

25 вересня Головне управління Держпродспоживслужби у Харківській області отримало повідомлення системи швидкого реагування про те, що у сирних соусах Cheese Dip із Нідерландів, які ввезли в Україну, виявили бактерію Bacillus cereus.

Виробником соусів є фірма Lekkerkerker Food (Netherlands). В Україні соус отримало товариство з обмеженою відповідальністю "Ян дженерал продактс Україна" з Києва.

Операторів ринку харчових продуктів та жителів Харківщини просять повідомляти про такий соус у разі його виявлення. Зробити це можна за допомогою електронної пошти на адресу: gudpss@kh-consumer.gov.ua. Також можна звертатися за номером телефону: (057) 725-19-00. У Головному управлінні Держпродслужби у Харківській області просять уникати споживання такого соусу.

Зазначимо, Bacillus cereus належить до ендемічної ґрунтової грам-позитивної паличкоподібної бета-гемолітичної бактерії. Вона викликає отруєння токсинами у людей.

Як писав KHARKIV Today, в Україну ввезли свиняче сало, свинячу печінку та яловичий жир за фальсифікованими міжнародними ветеринарними сертифікатами. Виробником продукції є французька компанія Tradival SA.