Новорічні коктейлі з бару в центрі Харкова. Як приготувати вдома

Крім різних видів алкоголю, для напоїв потрібні солодка вата, тонік і яблучний сік.

Рецепти алкогольних напоїв прості — інгредієнти потрібно просто змішати у келихах.  

Традиційний для Нового року напій — ігристе вино можна подати на святковий стіл у поєднанні з різними доповненнями. Заграти новими фарбами можуть і міцніші напої. Рецептами коктейлів, які добре підійдуть до новорічного столу, із KHARKIV Today поділився бар-менеджер Brilliant Bar Еміль Багдасарян.

"Ці коктейлі готують у келихах, у яких потім подаватимуть. Потрібно просто додати інгредієнти і перемішати", — розповів бар-менеджер.

П'ять рецептів коктейлів із бару:

Aperol Spritz:

  • лікер Aperol — 50 мілілітрів;
  • ігристе вино — 150 мілілітрів.

Gin Tonic:

  • джин — 50 мілілітрів;
  • тонік  — 150 мілілітрів.

Cranberry mimosa:

  • журавлинний морс  — 50 мілілітрів;
  • ігристе вино — 150 мілілітрів. 

Pink clouds (інгредієнти краще не перемішувати):

  • рожеве ігристе вино  — 150 мілілітрів;
  • солодка вата  — невелика кулька.

Honey Apple:

  • віскі  — 50 мілілітрів;
  • яблучний сік — 100 мілілітрів;
  • медовий сироп  — 15 мілілітрів (або замінити на таку ж кількість власноруч приготовленого інгредієнта — розмішати три столові ложки меду у 100 мілілітрах окропу).