Нажмите "нравится", чтобы читать KHARKIV Today на Facebook

Як проголосувати у другому турі

Эксперт Association UMDPL

ЯКЩО ВИ ХОЧЕТЕ ПРОГОЛОСУВАТИ, АЛЕ НЕ ВПЕВНЕНІ, ЩО Є В СПИСКАХ ВИБОРЦІВ – НЕ ВІДКЛАДАЙТЕ ЦЕ ПИТАННЯ НА ОСТАННІЙ ДЕНЬ!

Тому що в останній день – день повторного голосування (2-го туру) президентських виборів 21 квітня 2019 року – буде вже пізно.

Якщо Ви не брали участь у виборах 31 березня і Вам не приносили запрошення на вибори, є ймовірність того, що Ваших даних немає в списку виборців. В такому випадку 21 квітня Ви не будете мати можливості реалізувати своє право голосу.

Що ж робити? Не відтягувати до останнього, а заздалегідь перевірити, чи є Ваші дані в Державному реєстрі виборців. Зробити це можна в будь-який час в онлайн «Кабінеті виборця»: https://www.drv.gov.ua/ords/svc/f?p=111:LOGIN

Перевірити дані про себе можна і безпосередньо в органі ведення Державного реєстру виборців, прийшовши туди особисто (як правило, ці відділи знаходяться при райдержадміністраціях у райцентрах та при міськвиконкомах міст обласного значення). У Харкові – при райадміністраціях, що підпорядковані мерії.

Адреси органів ведення Державного реєстру виборців в Харківській області – ТУТ: https://www.drv.gov.ua/ords/portal/!cm_core.cm_index…

Згодом на виборчі дільниці передадуть попередні списки виборців, так що дізнатися, чи включені Ви в список на конкретній дільниці можна буде у відповідній виборчій комісії. Але тільки часу на це буде дуже мало. Адже самі ДВК утворять «не пізніше ніж за 5 днів до дня повторного голосування».

А не пізніше ніж за 2 дні до дня повторного голосування дільничним виборчим комісіям передадуть вже уточнені списки виборців. І в них внести зміни майже неможливо. Точніше, можливо, але тільки через суд. Який приймає такі заяви... не пізніше ніж за 2 дні до дня голосування.

У Чугуєві, наприклад, особа, яка звернулася до суду з приводу відсутності своїх даних у списку виборців лише в день виборів 31 березня 2019 року, отримала законну і обґрунтовану відмову в задоволення своїх позовних вимог – терміни вже були пропущені: http://reyestr.court.gov.ua/Review/80824192

Отже, «рецепт» один: не відкладайте у «довгий ящик», а перевірте себе в списках виборців якомога скоріше!

Оригінал: Юрій Чумак / Facebook

Простой текст

  • HTML-теги не обрабатываются и показываются как обычный текст
  • Строки и абзацы переносятся автоматически.
  • Адреса веб-страниц и email-адреса преобразовываются в ссылки автоматически.