Нажмите "нравится", чтобы читать KHARKIV Today на Facebook

Переслідування Шабуніна - визнання зусиль громадянського суспільства

Вице-спикер Верховной Рады

Переслідування Голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна - це утвердження цілковитої інтелектуальної і фізичної неспроможності тих, хто керує сьогодні державною машиною в Україні.

Люди, які стоять на чолі державних інститутів послідовно доводять свою антидержавність, антиукраїнськість, антидемократичність і антилюдськість.

Поліція разом з бандитами нищать фермерів, Мін'юст рейдерить власність, СБУ грабує бізнесменів, прикордонники миють бурштин, Генпрокурор без освіти самостверджується в політиці, Президент відбирає все, до чого може дотягнутися. Багато це бачать, але Віталій Шабунін - один з тих, хто відверто і послідовно про це говорить. Тому нікого не вдасться переконати, що переслідування Віталія - це боротьба за справедливість, а не примітивна політична розправа. Так, нам усім би хотілося, щоб люди, яким ми довіряємо були завжди виваженими і не реагували на провокації. Але ті підприємці, фермери, політики, громадські діячі, як Віталій, знають, наскільки складно стримуватися під постійним шквалом авторитарного тиску влади, її системи антиправопорядку і залежних медіа.

Безвізовий режим з ЄС і антикорупційне законодавство - зірки на погонах, які собі чіпляє влада, вихваляючись як перед українцями так і перед міжнародними партнерами. Але цих рішень не було б, якби не тиск з боку суспільства і громадських організацій, передовсім Центру протидії корупції і особисто Віталія Шабуніна. Тому нинішнє переслідування Віталія - це також високе визнання зусиль не лише Віталія, але всього активного громадянського суспільства. І тільки брак здорового глузду дає підстави вважати, що таке суспільство можна залякати.

Простой текст

  • HTML-теги не обрабатываются и показываются как обычный текст
  • Строки и абзацы переносятся автоматически.
  • Адреса веб-страниц и email-адреса преобразовываются в ссылки автоматически.