Нажмите "нравится", чтобы читать KHARKIV Today на Facebook

Харьковские депутаты требуют пересмотреть цену на газ для населения

Кроме того, будет подписано обращение о пересмотре норм предоставления субсидий.

Депутаты собираются обратиться в Кабмин и к Президенту Украины.

28 ноября в Харькове проходит очередная, XXIII сессия городского совета. В повестке дня - 65 вопросов, в том числе рассмотрение бюджета на 2019 год. Перед рассмотрением основных вопросов слово взял депутат Иван Ракич (фракция "Самопоміч").

"З 1 листопада 2018 року НАК "Нафтогаз України" здійснює продаж природного газу за ціною,  розрахованою за новою формулою. З урахуванням норм нового положення нова ціна на газ для населення, сформована НАК "Нафтогаз України", становить 8548 гривень за кубічний метр, що більше на 22,7% від попередньої ціни . Збільшення ціни на газ без одночасного вирішення питань забезпечення зайнятості населення, перегляду рівня мінімальної зарплатні та інших соціальних стандартів, їх індексації призведе до істотного зниження рівня життя громадян, підвищить соціальну напругу і приведе до значної заборгованості споживачів, - сказал Ракич. - Окрім того, новий порядок призначення житлових субсидій не є достатньо ефективним і наразі не надає належного соціального захисту громадянам. До громадської приймальні політичної партії «Об’єднання Самопоміч» звернулась велика кількість мешканців міста, яким відмовлено в наданні житлової субсидії через зміни, внесені постановою Кабміну № 329. Варто зазначити, що в проекті закону «Про держбюджет України» на 2019 рік загальний обсяг видатків на субвенцію з держбюджету місцевим бюджетам на надання пільг і житлових субсидій відзначено на рівні 55 мільярдів гривень, що майже на шістнадцять мільярдів менше, ніж минулого року".

Депутат призвал объединиться все фракции вокруг этого вопроса и сделать соответствующее обращение в Кабмин и к Президенту Украины о пересмотре тарифов на газ для населения. Кроме того, требовать от Кабмина усовершенствовать механизм предоставления субсидий.

"Зважаючи на соціальну значимість цього питання, ми просимо всі фракції міської ради і харківського міського голову долучитись до розробки спільних рішень з таких питань: про затвердження звернення до Кабміну та президента України щодо скасування та перегляду ціни на газ для населення, про звернення до Кабміну щодо виключення з порядку надання житлових субсидій дискримінаційних положень, якими громадяни позбавляються можливості в отриманні житлової субсидії",  - сказал Ракич.

Заявление депутатов будет должным образом оформлено и передано в работу.

Простой текст

  • HTML-теги не обрабатываются и показываются как обычный текст
  • Строки и абзацы переносятся автоматически.
  • Адреса веб-страниц и email-адреса преобразовываются в ссылки автоматически.