У Харкові назвали дату проведення напівмарафону

Напівмарафон пройде в середині травня.

Харківський напівмарафон планували провести 25 квітня, проте через введення "червоної" зони його перенесли.

16 травня в Харкові пройде напівмарафон. Маршрут міняти не будуть, забіг відбудеться по проспекту Науки (фініш — в районі розворотного кола тролейбусів біля станції метро "Наукова"). Обов'язковою умовою залишається дотриманням карантинних обмежень. Про це повідомили в Харківській міській раді.

Організатори напівмарафону обіцяють перед кожним забігом вимірювати температуру учасників. Якщо більше 37,2 градуса або ознаках гострих респіраторних захворювань, допускати до участі не будуть. Старт проведуть хвилями — коли в одній хвилі учасників буде не більше 200 чоловік, з різницею між хвилями в 10 секунд.

Стартувати учасники напівмарафону повинні в масках, при цьому під час бігу їх дозволять зняти. Їм доведеться дотримуватися дистанції, тому пейсмейкерів там не буде. Воду помістять в індивідуальну тару, вона буде видаватися безконтактно. Так само видадуть і медалі зі стартовими пакетами.

"При порушенні цих умов учасники будуть дискваліфіковані", — підкреслили в міськраді.

Нагадаємо, зареєструватися на напівмарафон можна за посиланням. У ньому можуть взяти участь всі охочі — і новачки, і професіонали. Доступними будуть дистанції 21,097 кілометра, 10 кілометрів і 1 кілометр (Family Fan Run — сімейний забіг з дітьми).

Як писав KHARKIV Today, напівмарафон спочатку планували провести 18 липня 2020 року, але через карантин його перенесли на 25 квітня 2021 року.