Phoenix Cup як символ відродження: у Харкові пройшов наймасовіший гольф-турнір року

У минулі вихідні Харків став центром тяжіння гольфістів з усієї України. На полях Superior Golf & Spa Resort проводився наймасовіший турнір з гольфу в сезоні 2021 року — Phoenix Cup.

Понад 100 учасників, три гандикапні групи (гандикап — це ступінь майстерності у гольфістів) і маса захоплюючих челленджів — настільки масштабна подія, організована за підтримки компанії Carlsberg Ukraine, просто не могла залишити байдужими любителів гольфу.

Назва турніру як ніколи символічна. По-перше, Phoenix Cup — це відсилання до міфічної птиці Феніксу, яка, як відомо, вміє повставати з попелу. І настільки масове спортивне змагання, яке проводиться після довгих місяців жорсткого карантинного режиму, символізує повернення до нормального життя.

А по-друге, така назва має особливе значення для генерального спонсора турніру — компанії Carlsberg Ukraine.

"Сьогодні я зрозумів, що у гольфу і бренду Grimbergen, під патронатом якого проходив захід, є багато спільного. Це стиль, преміальність і тріумф життя, який символізує Фенікс, зображений на всій продукції Grimbergen, — розповідає регіональний менеджер компанії Carlsberg Ukraine Андрій Горбуненко. — Чому Фенікс? Він є символом абатства, яке тричі горіло і тричі відновлювалося з попелу. І до цього дня монахи чинного абатства Grimbergen у Бельгії продовжують робити те, що люблять — варити неповторний преміальний ель за старовинним рецептом ченців".

Організатори зазначають: коли цей турнір задумали, у країні був карантин через коронавірус. А гольф — це один з небагатьох видів спорту, на які карантинні обмеження не поширюються. Адже, з одного боку, це колективне змагання спортсменів, а з іншого — гра ведеться в індивідуальному форматі маленькими групами.

Додамо, що турнір Phoenix Cup — дводенний. За задумом організаторів, призи отримували не тільки чемпіони кожної з трьох гандикапних груп — шанс виїхати зі змагань з приємним подарунком був у гольфістів і просто за вдалі попадання у лунку. Так, на всіх трипарових лунках ( "пар" — це кількість ударів, за які можна пройти лунку) засновані окремі призи за hole-in-one (попадання в лунку з одного удару). За "гольфічне диво" (так називають ці удари), крім слави, можна було отримати човен, кава-машину, айкос або п'ять ящиків хорошого пива.

У компанії Carlsberg Ukraine кажуть: турнір на 100 відсотків виправдав очікування і порадував учасників. За словами регіонального менеджера компанії Андрія Горбуненка, найімовірніше, Phoenix Cup у майбутньому будуть проводити регулярно.

Підтримує його і співорганізатор турніру, бізнесмен Тарас Сітенко. За його словами, турнір пройшов на належному рівні.

"Брали участь ті, хто знає наш гольф-клуб або організаторів. А багато гравців, які не приїхали цього разу, вже підтвердили свою участь у наступних змаганнях, адже турнір Phoenix Cup вже затверджений як щорічний і буде проводитися у Харкові", — розповів Сітенко..

Співорганізатор змагань зазначив, що гольф в Україні поступово набирає популярності, хоча і продовжує формат хобі. Але переоцінити важливість цього захоплення просто неможливо, адже гольф, крім власне гри — це практично необмежене поле для нових комунікацій, зокрема у сфері бізнесу.