Еліна Світоліна не змогла продовжити матч Australian Open

Спортсменка під час матчу попросила медичний тайм-аут.

Причиною відмови від гри стала травма тенісистки.

Харківська тенісистка Еліна Світоліна програла у першому сеті матчу четвертого кола чемпіонату Australian Open-2024 спортсменці із Чехії Лінді Носковій. Рахунок сету склав 0:3. Після цього українка відмовилася від гри. З тенісного корту вона йшла зі сльозами. Відповідне відео опублікували в офіційному Twitter чемпіонату.

Як пише "Суспільне Спорт", пізніше на пресконференції Світоліна пояснила, чому не змогла продовжити гру. У неї стався спазм і травма спини. За словами спортсменки, раніше в неї були певні проблеми зі спиною, однак вони траплялися через втому. Причини появи болю цього разу Світоліна не знає, це був різкий біль. Вона планує пройти медобстеження.

"Відчула спазм чи не знаю, що це взагалі таке. Неначе стріляючий біль у першому ж геймі, під час розіграшу двох останніх очок. Нічого не могла зробити. Він повністю заблокував мою спину. Дуже сумно, звісно, — сказала Світоліна. — Чи були подібні відчуття перед цим? Так, трохи, але все було цілком нормально. Враховуючи, що ти вже граєш деякий час на цьому турнірі. Четвертий раунд, десь відчуватимеш незначний дискомфорт. Справді, нічого особливого, наче й невелика справа. А ось цей біль, гадаю, я ще ніколи не відчувала, ось цей стріляючий біль. У минулому мала деякі проблеми зі спиною, коли причиною була втома на наступний день після матчу, але ось цей справді з'явився нізвідки. Відчувала, наче мені у спину стріляють.

Зазначимо, до четвертого кола Australian Open Світоліна вийшла учетверте за свою кар'єру.

Як писав KHARKIV Today, Еліна Світоліна перемогла у номінації "Повернення року" від Жіночої тенісної асоціації (WTA). Спортсменка завершила 2023 рік на 24-й позиції у рейтингу WTA.