Заступником голови Офісу президента став син колишнього віцемера Харкова

Ростислав Шурма став заступником Андрія Єрмака.

Син колишнього віцемера Харкова Ігоря Шурми — Ростислав Шурма відповідатиме за економічний блок діяльності Офісу президента.

23 листопада глава держави Володимир Зеленський підписав указ щодо призначення Ростислава Шурми заступником керівника Офісу президента. На цій посаді Ростислав Шурма відповідатиме за економічний блок діяльності. Про це повідомили в Офісі президента

"Серед пріоритетних завдань — підготовка програм стимулювання економічного розвитку та підвищення енергоефективності", — розповів Ростислав Шурма.

У Офісі президента зазначили, що новий співробітник протягом 15 років працював у промисловості. З 2012 до 2019 року обіймав посаду генерального директора заводу "Запоріжсталь" (входить до групи "Метінвест" Ріната Ахметова). Ростислав Шурма — член наглядової ради державного концерну "Укроборонпром". До 17 лютого 2020-го очолював Запорізький "Опоблок".

Нагадаємо, раніше заступником Андрія Єрмака була Юлія Свириденко, вона стала міністром економіки. Ще до її призначення було відомо, що цю посаду в Офісі президента обійме Ростислав Шурма.. Його батько — Ігор Шурма — був заступником Михайла Добкіна, коли той був мером Харкова та головою Харківської облдержадміністрації.