У "Європейській Солідарності" розповіли, чому підтримали праворадикалів

На акції за традиційні сімейні цінності виступали депутати "Європейської Солідарності".

Перед маршем ХарківПрайд відбувся захід на підтримку традиційних сімейних цінностей.

12 вересня біля пам'ятника Шевченку пройшла акція прихильників сімейних цінностей. На ній виступали представники радикальної "Традиції і порядок" і депутати Харківської міськради Олег Абрамічев і Ігор Пушкарьов (фракція "Європейська Солідарність"). У Харківській обласній територіальній організації "Європейської Солідарності" відреагували на це. Там повідомили, що вищі цінності — права, свободи людей і демократія.

"Європейська Солідарність" поділяє думку Еммануїла Канта про те, що людина вільна підпорядковуватися не іншій людині, а Закону. Тому ЄС переконана, що кожна людина має право на власні погляди, які гарантує нам Конституція. Якщо суспільство передбачає виключення з цього правила, історія нагадує нам про концтабори, погроми і репресії. Саме тому ЄС стоїть на захисті прав і свобод людей, підтримуючи право на свободу слова і переконань, але засуджуючи насильство, хейтерство і переслідування тих, хто має іншу позицію, але не вчиняє дій, що суперечать Закону", — написали на сторінці "Європейська Солідарність — Харківщина" у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проспектом Науки пройшов марш ХарківПрайд

Голова фракції "Європейська Солідарність" у Харківській міськраді Олег Абрамічев заявив, що завжди буде поборником демократичних цінностей і свобод.

"Також я християнин і батько двох дітей і вважаю, що сила нашої держави — у силі і розвитку базової одиниці українського суспільства — української родини, сила і розвиток якої і є запорукою нашого демографічного зростання, стійкості і економічного зростання нашої країни ... Як депутат і громадянин я підтримую традиційні європейські культурні цінності, права людей на свободу особистості і свободу слова, яка є базовим лакмусом справжнього демократичного суспільства", — повідомив депутат у своєму Facebook.

Колега Абрамічева Ігор Пушкарьов, який також виступав на заході, розповів, що його запросили організатори, щоб почути ставлення до ситуації, що склалася у нашому суспільстві з інститутом сім'ї.

"Отже — мої переконання: 1. Чи потрібні такі заходи на підтримку сім'ї? Так! Тому що свою сім'ю потрібно захищати. 2. Я не забираю права у інших відстоювати їх позицію, але і не поступлюся своїм правом захищати свої особисті переконання та принципи. 3. Саме сім'я — запорука нашої свободи і незалежності. Саме відповідальність перед своїми дітьми і внуками. Адже саме вони — є тим корінням, що вростають у нашу землю. Тому що вони те — що залишиться після тебе. І ти вкотре стаєш на захист того, що цінуєш найбільше у цьому світі", — написав Ігор Пушкарьов у своєму Facebook.