У Терехова кажуть, що не звертались до Зеленського

Начебто лист від Харківського міського голови розповсюджують пропагандистські ТГ-канали.

Харківська міська рада опублікувала заяву про спростування начебто звернення Харківського міського голови до Президента України. 

Відповідну заяву розповсюджують проросійські Телеграм-канали, спрямовані, зокрема, на читачів із Харківської області. Цей папірець датований ще липнем, у мерії його називають фейком. Автори зробили "документ" дуже неграмотно, адже там йдеться про чиновника міської ради, який уже кілька років не працює у ХМР. Окрім того, використаний нетиповий для офіційного листування стиль, допущено забагато помилок.

"У цьому "документі" мер Харкова начебто просить голову держави розібратися з керівництвом Харківської обласної ради, яке нібито вимагає від керівників обласних комунальних підприємств здавати в оренду їхні приміщення – безкоштовно і без будь-яких документів. У зв’язку з цим Харківська міська рада заявляє, що це звернення є повністю сфальсифікованим. На перший погляд воно має певні атрибути, які використовуються ХМР у своєму діловодстві, але фактично вони грубо зліплені і порушують практично всі затверджені норми офіційного письмового спілкування. Так, наприклад, звернення підписане "І.О. Терехов" замість усталеного "Ігор Терехов", а виконавцем вказаний заступник директора Юридичного департаменту В’ячеслав Басараб, який не працює у міськраді вже більше двох з половиною років. Автори сфальсифікованого звернення також невміло оформили вихідні дані листа і зробили цілу купу неточностей, невірно вказавши QR-код, номер телефону і т. д .і т. п", — повідомили у міськраді.

Підлеглі Терехова просять правоохоронні органи з'ясувати імена людей, які сфальсифікували офіційний документ.

Лист, про який йдеться, розповсюдили у проросійських пабліках ще 8 жовтня. У ньому, зокрема, йдеться про те, що керівників обласних комунальних підприємств, що знаходяться у Харкові, просять безкоштовно здавати в оренду приміщення начебто для підтримки військових. Начебто про це просить голова Харківської обласної ради.

Як писав Kharkiv Today, росіяни придумали, що ЗСУ обстріляли Харківський район.