У Харкові почалися переговори про єдиного кандидата у мери

У обговоренні беруть участь представники 11 політичних сил.

За 160 днів до виборів нового міського голови в Харкові почали обговорювати можливість висунення єдиного кандидата від демократичного табору.

Зустрічі вже проходять, у них беруть участь як місцеві політичні партії, так і всеукраїнські політсили. Серед національних: "Голос", "Батьківщина", "Свобода", "Європейська солідарність", "Демсокира", "Громадянська позиція", Нацкорпус, Правий сектор і "Удар". Місцеві проєкти: "Акцент" (політсила Ігоря Балути), Блок Юлії Світличної. Модерує зустрічі харківський активіст Борис Редін.

"Ми працюємо, засідання проходять у форматі особистої зустрічі. Де — поки не скажу, тримаємо це у таємниці до оголошення результатів, дату поки назвати не можу. Всього 11 політичних партій: є парламентські, є різні — будь-якого політичного аспекту. Щоб узгодити єдину позицію, потрібен час", — сказав один із засновників і координаторів харківського євромайдану Борис Редін.

Коли будуть оголошені перші результати, організатори не кажуть.

Судячи з фото, яке опублікував Редін, у переговорах беруть участь Остап Молявко (партія "Голос"), Микита Соловйов (Демсокира), Ігор Ісаєнко ( "ЄС"), Олександр Абрамов (Блок Світличної), Данило Положухно (Нацкорпус), Юрій Ліхота  (ПС).

Як писав KHARKIV Today, вибори у Харкові відбудуться 31 жовтня. Харків'яни знову обиратимуть мера, тому що 16 грудня від наслідків коронавірусу помер Геннадій Кернес. Офіційно кандидати ще не висувалися, але очевидно, що у виборах братимуть участь секретар Харківської міськради Ігор Терехов, ексмер Михайло Добкін. Можлива участь Олександра Фельдмана, Юлії Світличної. У президентській партії "Слуга Народу" обіцяли також висунути свого кандидата.

Нагадаємо, демократичні сили намагаються висунути єдиного кандидата у мери Харкова не перший раз. На виборах у 2020 році за всіх представників так званого демократичного табору віддали 12,92% голосів (6,6% Олега Абрамічева ("ЄС") + 3,12% Ігоря Черняка (Блок Світличної) + 1,94% , Олександри Нарижної ("Голос") + 1,3% Микити Соловйова ("Демсокира"). Тобто, якби представники так званих промайданних партій мали єдиного кандидата, вони могли б розраховувати на результат, який можна порівняти з відсотками Олександра Фельдмана (14,32%).