У харківського депутата-зрадника забрали мандат "Слуги Народу"

Вадим Кудіков більше не депутат Липецької сільради.

Харківська обласна фракція партії "Слуга Народу" прийняла рішення одностайно.

Вадима Кудікова позбавили мандата депутата Липецької сльради (Харківський район) 15 червня. Таке рішення прийняли одностайно на зборах Харківської обласної організації політичної партії "Слуга Народу". Як стало відомо KHARKIV Today, засідання проходило у режимі відеоконференції, причина - за "народною ініціативою".

Народний депутат і голова харківського осередку партії "Слуга Народу" Павло Сушко підтвердив одностайне рішення партійців. Він сподівається, що Кудіков постане перед українським судом.

"Особа підозрюється за статтею "державна зрада", співпрацює з ворогом. Я упевнений, що на нього чекає суд. На жаль, такі випадки по всій Україні є серед членів різних партій. Кудіков не був членом "Слуги Народу" і про існування якогось листа від його імені щодо виходу з партії я нічого не знаю", - сказав Павло Сушко.

Це вже друге рішенн"я харківської "Слуги Народу" про відібрання мандату у депутатів. 18 травня партія відкликала депутата Вільхівської сільради (Харківський район) Надію Антонову, яка також підозрюється у держзраді.

Що відомо про Кудікова

Вадим Кудіков — депутат Липецької сільради, він пішов на співпрацю з окупантами і обійняв посаду "голови адміністрації Липців". За нашою інформацією, найближчим часом відбудеться засідання фракції "Слуга Народу", на якому Вадима Кудікова позбавлять мандата.

Нагадаємо, відомі у Липцях батько та син — Юрій і Вадим Кудікови з першого дня стали помічниками окупантів. Вони не просто допомагають російській армії, а й із задоволенням знімаються у пропаганді російського телебачення. Наприкінці квітня Вадиму Кудікову повідомили про підозру у держзраді.

Раніше Вадим Кудіков працював помічником ексголови Харківської облради Артура Товмасяна, вони часто з'являлися разом на заходах у Липцях до війни.

Що відомо про Антонову

Надія Антонова перейшла на бік загарбників у селі Кутузівка. Вона налагодила співпрацю з керівником російських військових з позивним "Вітязь", здала списки ветеранів АТО/ООС, мисливців та правоохоронців, змушувала місцевих носити білі пов’язки.

Їй оголосили про підозру за статтею "Державна зрада в умовах воєнного стану".