У демократичних сил Харкова з'явився історичний шанс перемогти на виборах — Олексій Бабешко

Вибори Харківського міського голови заплановані на 31 жовтня.

Харківської "Голос" заявляє про свою послідовну позицію у питанні висунення єдиного кандидата від демократичних сил на посаду Харківського міського голови. Про це повідомили на сторінці партії "Голос. Харківська область" у Facebook, передає "АТН". 

"Ми ще раз підкреслюємо, що сьогодні у Харкові склалася ситуація, при якій жителі міста у черговий раз стануть перед вибором без вибору. Всі так звані "топ-кандидати" є представниками відверто сепарських сил, від однозначно проросійських до безпринципних. Харків'яни знову змушені будуть обирати між любителями "русского мира", — заявив голова Харківської обласної територіальної організації партії "Голос" Олексій Бабешко.

Голова харківського "Голосу" закликав представників проукраїнських демократичних сил об'єднатися і якомога швидше запропонувати кандидатуру, за яку не соромно буде і, яка зможе зробити Харків квітучим, дійсно українським містом.

"Зараз вперше за 30 років незалежності кілька партій вже змогли домовитися і почати цей процес. Уже пройдено два важливих етапи: підписано меморандум про співпрацю і вироблені вимоги до кандидата і його передвиборчої програми. Ми щиро дякуємо підписантів меморандуму:" Демократична сокира","ЄС","Акцент","Правий сектор","Національний корпус" і партію "Свобода", яка не є підписантом, але бере участь в обговоренні з правом дорадчого голосу", — повідомив Олексій Бабешко.

Харківський "Голос" ще раз закликає партії, які не визначилися, взяти на себе політичну відповідальність і також приєднатися до процесу.

"Політика — це мистецтво компромісу. Ми повинні всупереч особистим інтересам домовитися і не маємо права помилитися і у черговий раз втратити можливість щось змінити у нашому улюбленому місті! Попереду ще два важливих етапи: визначення механізму відбору і безпосередньо обрання єдиного кандидата. Закликаємо всіх найближчим часом визначитися з позицією і приступити до роботи. Тільки разом ми не допустимо у черговий раз сепарського шабашу!", — пояснив Олексій Бабешко.