Терехов попросив айтішників приєднатися до проєкту "Картка харків'янина"

У Харкові презентують наймасштабніше щорічне дослідження про життя IT-галузі KHARKIV IT Research-2021. На заході у гольф-клубі присутні представники понад сотень компаній, онлайн включився міністр цифрової траснформаціі Михайло Федоров. 

Привітати айтішників як одних із найбільших платників податків Харкова приїхав секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

"Харків — амбітне місто. У місті IT займає особливе місце. Говорячи про те, як міська влада може взаємодіяти, я дуже хочу, щоб мерія Харкова з однієї з найзакритіших стала однією з найвідкритіших в Україні. Я хочу, щоб ви нам у цьому допомогли. Ми багато створюємо, багато будуємо, створюємо все, щоб молодь не виїжджала з Харкова. Звичайно, ми хочемо, щоб все було прозоро. Ми повинні знайти точки дотику", — сказав Терехов.

Він запропонував айтішникам приєднатися до реалізації проєкту "Картка харків'янина", який вже стартував. Перші картки обіцяють видати у вересні. Їх отримають школярі і співробітники комунальних підприємств.

Картка харків'янина об'єднає у собі кілька функцій: знижки у міських аптеках і супермаркетах, засіб для оплати проїзду, можливість безкоштовного відвідування зоопарку, у подальшому — пропуск до школи.