Потерпілий від Кернеса приніс документи до міськвиборчкому

Сергій Ряполов став 11 претендентом на крісло мера Харкова.

Сергій Ряполов балотуватиметься як самовисуванець. Раніше він заявляв, що готовий йти на вибори Харківського міського голови від партії "Блок Світличної "Разом!".

Вдень 29 вересня Сергій Ряполов приніс документи до Харківської міської територіальної виборчої комісії. Члени міськвиборчкому прийняли документи у охочого стати кандидатом у мери Харкова як самовисуванця. Ряполов також повинен сплатити заставу — 271 659 грн. Протягом п'яти днів члени ТВК повинні розглянути документи.

Сергій Ряполов. 39 років, тимчасово безробітний, засновник фірми "Еко-світло", у 2020 році балотувався від партії "Блок Світличної "Разом!" до Харківської облради, активіст євромайдану. За даними слідства, у січні 2014 року тоді ще мер Харкова Геннадій Кернес і його охоронці викрали Сергія Ряполова і Олександра Кутяніна. У цій справі триває суд, Геннадія Кернеса і його охоронців звинувачують у викраденні, тортурах і погрозі вбивством.

Відзначимо, 12 вересня Сергій Ряполов заявив про готовність балотуватися у мери Харкова від "Блоку Світличної "Разом!". Але у партії Світличної заперечували можливе висунення Ряполова від їхньої політсили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат, боєць і депутати стали довіреними особами кандидатів у мери Харкова

Нагадаємо, раніше документи до міськвиборчкому приносили Аліна Мустафаєва і Олександр Скорик ("Європейська Солідарність"). До цього туди приходили Ігор Терехов ("Блок Кернеса — Успішний Харків"), Володимир Плетньов ("Партія Шарія") і самовисуванці Дмитро Маринін, Михайло ДобкінВалерій Говоров, Олександр Кондрусик, Костянтин Немічев, їх вже зареєстрували кандидатами.