Партія Шарія вигнала двох депутатів з міськради Харкова

У жовтні 2020 року Микиту Роженка і Сергія Сироту обрали депутатами Харківської міськради від партії Шарія.

Раніше Микиту Роженка і Сергія Сироту виключили із фракції партії Шарія у Харківській міськраді.

З'їзд політичної партії Шарія ухвалив рішення про застосування імперативного мандату стосовно двох депутатів Харківської міськради — Сергія Сироти і Микити Роженка, їх повноваження достроково припинено. Про це 15 грудня повідомили у Telegram партії Шарія.

"Сергій Сирота і Микита Роженко позбавлені депутатських повноважень і більше не є депутатами Харківської міської ради", — уточнили там.

Наразі це рішення партія має передати на розгляд міської виборчої комісії, де його візьмуть до уваги та зареєструють депутатами Харківської міськради від партії Шарія наступних за списком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терехов звільнив чиновника, який понад десять років очолював район у Харкові

Як писав KHARKIV Today, у серпні Микиту Роженка і Сергія Сироту виключили з партії Шарія. До цього у Харківській міськраді змінили голову фракції цієї партії — замість Сергія Сироти на Володимира Плетньова. За годину до кадрового рішення вийшло інтерв'ю з Микитою Роженком, де він звинуватив партійне керівництво у тиску. Зокрема, за словами Роженка, він заступився за колегу Сергія Сироту після його фото з вигнаним із партії Шарія одеським депутатом Олексієм Нагаткіним.

Нагадаємо, на виборах у жовтні 2020 року від партії Шарія до Харківської міськради балотувалися 25 чоловік, першим у списку був Микита Роженко, другим — Сергій Сирота. Отримали мандат семеро чоловік.