То не Кернес: представники Терехова доводять у суді, що не використовують колишнього мера

Геннадій Кернес залишається символом створеної партії майже три роки після смерті.

Адвокат подав відзив на позовну заяву сина Геннадія Кернеса.

Старший син Кернеса, депутат Харківської обласної ради Кирило Кернес вирішив судитися з партією, яка використовує ім'я його батька після його смерті. Він вважає, що це порушує права п'ятого мера Харкова. Кернес-молодший хоче, аби партія "Блок Кернеса - Успішний Харків" не використовувала образ і прізвище Кернеса-старшого у своїй айдентиці. Тому він подав позов до Політичної партії "Блок Кернеса - Успішний Харків" та до Державної організації "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій".

Представники партії подали зустрічний відзив. Вони вважають, що Кернеса у партійній символіці немає.

"Як ви, напевно, знаєте, на початку літа я подав до суду з вимогою заборонити політичній партії "Блок Кернеса – Успішний Харків" використовувати образ та прізвище батька через відсутність у них на це ані правових, ані моральних підстав. З того часу їх представники не тільки по різних поводах уникають з’являтися на судове засідання, а й дійшли до того, що склали відзив на позивну заяву, де стверджують, що на логотипі зображений не мер Харкова Геннадій Кернес, а Кернес у назві політичної сили не має нічого спільного з Кернесом Геннадієм Адольфовичем", - повідомив у соцмережах Кирило Кернес.

Адвокат партії, Володимир Виноградов, підтвердив KHARKIV Today факт навності відзиву, але обіцяв прокоментувати його зміст трохи згодом. До речі, Володимир Виноградов представляє команду мера Ігор Терехова не тільки у цій справі. Він є захисником КП "Жилкомсервіс" у справі про банкрутство комунального підприємства.

Засідання по справі щодо використання імені і зображення Кернеса мало відбутися у Печерському райсуді Києва 8 вересня. На офіційних сторінках партії у соцмережах ім'я і стилізоване зображення Геннадія Кернеса лишається. Очолює ПП "Блок Кернеса - Успішний Харків" заступниця Харківського міського голови Тетяна Чечетова-Терашвілі. 

Нагадаємо, навесні 2023 року депутат Харківської облради Кирило Кернес звернувся до керівництва Блоку Кернеса з офіційним листом з вимогою припинити використовувати прізвище сім`ї. Але партійці проігнорували звернення. Тому Кернес-син пішов до суду з цивільним позовом до колишніх однопартійців. Інші сини Геннадія Кернеса не беруть участі у цьому процесі.

Ігор Терехов обрався мером Харкова у 2022 році саме від "Блоку Кернеса", очолює фракцію партії "Блок Кернеса — Успішний Харків". Секретар Харківської міської ради Терехов виконував обов'язки міського голови Харкова з 17 грудня 2020 року, після смерті Геннадія Кернеса.