Харківський нардеп згадав про нерухомість і кооператив

Андрій Одарченко подав виправлену декларацію.

Наприкінці 2021 року нардепа Андрія Одарченка обрали ректором Державного біотехнологічного університету.

Народний депутат Андрій Одарченко (фракція "Слуга Народу") виправив свою декларацію після перевірки Нацагентства з питань запобігання корупції. Парламентарій завантажив на сайт НАЗК 10 лютого виправлену декларацію за 2020 рік, повідомили у Харківському антикорупційному центрі.

"Так, внаслідок перевірки декларації з боку НАЗК, Одарченко згадав про земельну ділянку площею 198 кв. м. і вартістю понад півмільйона гривень, яка знаходиться у нього в оренді. Також він згадав квартиру площею 91,8 кв. м., якою користуються його діти. Квартира записана на Сергія Порошина. Також Одарченко зазначив, що був засновником гаражно-будівельного кооперативу "Горизонт-плюс", — розповіли антикорупційники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківський нардеп-мільйонер бере гроші на оренду житла із держбюджету

У ХАЦ уточнили, що раніше у своїй декларації Одарченко вказував про купівлю у 2020 році автомобіля Mercedes-Benz GLS 350 2017 випуску за 1 700 000 гривень. А також він декларував подарунок від батька — годинник Ulysse Nardin за 110 000 гривень.

Нагадаємо, Андрій Одарченко — нардеп-мажоритарник по округу №170 у Харкові, обраний до парламенту 2019 року від партії "Слуга Народу".

12 травня Кабінет Міністрів підтримав пропозицію Міністерства освіти і науки про створення Державного біотехнологічного університету. До укрупненого вишу увійшли: технічний університет сільського господарства ім. Петра Василенка, державна зооветеринарна академія, аграрний університет ім. В. В. Докучаєва та державний університет харчування і торгівлі. В укрупненому виші з жовтня 2021 року Андрій Одарченко обіймає посаду голови вченої ради.

29 грудня у Державному біотехнологічному університеті відбулися вибори ректора. Найбільшу кількість голосів виборці віддали за Андрія Одарченка — 65,93%. 31 грудня міністр освіти і науки Сергій Шкарлет підписав наказ про його призначення на посаду ректора ВНЗ. Доктор технічних наук, професор Одарченко обійматиме посаду п'ять років, до кінця 2026 року, після чого у ВНЗ відбудуться нові вибори ректора.

Допоки  Андрій Одарченко не складе повноваження нардепа, він не зможе приступити до обов'язків ректора. У цей час виш, як і раніше, очолює виконувач обов'язків ректора Руслан Тихонченко.