Громадам Харківської області доручили подати пропозиції до програми безбар'єрності

Питання впровадження безбар'єрного простору на території Харківської області було обговорено з головами ОТГ.

Нарада відбулася у Харківській облдержадміністрації за участю тимчасового виконувача обов'язків голови Олександра Скакуна та голови облради Тетяни Єгорової-Луценка. Наразі у регіоні напрацьовується обласна програма зі створення безбар'єрного простору. Свої пропозиції до неї має надати кожна із територіальних громад, сказав Олександр Скакун. 37 із 56 громад вже подали інформацію до департаменту містобудування та архітектури обладміністрації. Інші мають час до кінця тижня.

"Усі ті об’єкти, які будувалися в останні роки, хоча й мали бути зроблені з точки зору безбар’єрного простору, але часто не відповідають цим вимогам, — наголосив Олександр Скакун. — Хочу нагадати, що цими питаннями опікується Перша леді держави. Це надважливе питання".

Директор департаменту містобудування та архітектури Антон Коротовських повідомив, що департамент завершує моніторинг стану безбар'єрності на об'єктах області. Перевіряють лікарні, поліклініки, школи та дитсадки, підрозділи управлінь соцзахисту, центри зайнятості, центри надання адмінпослуг, вокзали, аеропорт, відділення Пенсійного фонду, суди.