Ексголова Харківської обладміністрації шкодує, що критикував "папередніков"

Олексій Кучер каже, що сприймав призначення головою Харківської облдержадміністрації як виклик.

Ексголова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер зараз очолює державну регуляторну службу. Він запевняє, що на новій посаді не допускає старих помилок.

5 листопада 2019 року тоді ще нардеп з тримісячним стажем від партії "Слуга Народу" Олексій Кучер очолив Харківську облдержадміністрацію. За його словами, він чітко розумів, що зможе вирішити поставлені завдання і йшов на посаду з абсолютною впевненістю. Через 1,5 року він визнав брак досвіду і відсутність команди. Про це Олексій Кучер повідомив в інтерв'ю Євгенії Кутновій.

"Я зараз вже в ретроспективі розумію, що все ж я неправильно зайшов. Чого я не роблю зараз на новій посаді: я не звинувачую попередників. Це абсолютно невдячна, неправильна ситуація і позиція. Коли я зайшов, я почав розбиратися, що відбувалося, почав привселюдно висувати претензії Юлії Світличній, чого б зараз вже через деякий час я б однозначно не робив. Можна було б діяти зовсім по-іншому, можна було б поспілкуватися, навпаки, набратися досвіду, позадавати питання, враховувати десь тонкі місця, десь так треба було діяти", — пояснив ексголова Харківської облдержадміністрації.

Олексій Кучер вважає, що тоді з допущених помилок оперативно робив висновки.

"Відсутність досвіду підтверджую, раз, це була велика проблема. Проте я швидко вчився. Загалом, ми робили дуже оперативно висновки з тих помилок, які допускали. І, друге, команда — це теж велика проблема. Це зараз проблема всеосяжна , всієї держави", — розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Ілон Маск "допоміг" ексголові Харківської обладміністрації стати доларовим мільйонером

Нагадаємо, на посаді голови Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер балотувався в мери Харкова, але програв. Через місяць після виборів його звільнили. Новою головою Харківської обласної державної адміністрації знову стала жінка — Айна Тимчук.