До міської комісії прийшов ще один потенційний кандидат у мери Харкова

Добкін вирішив подавати документи у перший день.

У перший день подачі документів прийшли двоє самовисуванців.

Близько 15.00 у міській виборчій комісії з'явився ексмер, колишній голова ХОДА Михайло Добкін. Він подає документи як самовисуванець.

Чергові міської виборчої комісії приймуть документи і будуть чекати підтвердження з банку про оплату застави — 271 659 гривень. Після цього почнеться розгляд документів претендента. Найближче засідання міська виборча комісія планує провести 24 вересня. Згідно із законом на прийняття рішення є п'ять днів.

Михайло Добкін. 51 рік, багатодітний батько, одружений вдруге. Був нардепом минулого скликання, у 2014 році балотувався у президенти. З 2010 до 2014 року очолював Харківську облдержадміністрацію, з 2006 до 2010 року був мером Харкова.

У 2014 році прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо Михайла Добкіна за кількома статтями. За інформацією слідства, Добкін і інші підозрювані чиновники незаконно передали у приватну власність понад 70 гектарів землі на загальну суму понад 200 мільйонів гривень. Суд по "кооперативній схемі" триває, наступне засідання призначене на 12 жовтня.

Першим документи о міськвиборчкому опівдні 21 вересня  приніс  25-річний Костянтин Немічев, який позиціонує себе як єдиний кандидат від демократичних сил Харкова. Він планує балотуватися як самовисуванець, є членом партії "Національний корпус".

Всі, хто захоче брати участь у виборах мера Харкова, повинні подати пакет документів до міської виборчої комісії до 30 вересня. Вибори відбудуться 31 жовтня 2021 року.