Зрубав ясенів на пів мільйона гривень: житель Дніпропетровської області піде під суд

64-річному чоловікові оголосили підозру.

Восени чоловік вирубав 39 ясенів.

64-річного жителя Дніпропетровської області підозрюють у незаконній вирубці дерев на території Близнюківського району (Харківська область). Про це повідомили в прес-службі прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Черные" лесорубы пытались сбежать во время задержания в Змиевском районе

Слідчі встановили, що в жовтні 2019 року чоловік вирубав 39 ясенів у захисних лісових насадженнях (штучно створені лісові насадження для захисту від несприятливих факторів) в Близнюківському районі. Цими діями він завдав державі збитків у розмірі 550 тисяч гривень.

Жителю Дніпропетровської області оголосили підозру за ч. 4 ст. 246 (незаконна вирубка лісу, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Йому загрожує від п'яти до семи років позбавлення волі.

Як писав KHARKIV Today,  "черные" лесорубы нарубили в Балаклейском районе деревьев на 5 миллионов гривен.

Директор лісгоспу, троє лісничих, двоє старших майстрів і троє майстрів лісу незаконно вирубали 475 дерев на 5,5 мільйона гривень. Директор лісгоспу організував механізм незаконного вирубування та оптової реалізації дерев цінних порід і залучив до нього своїх підлеглих. Вони вносили в звітну документацію недостовірну інформацію про кількість дерев і їх санітарний стан. Їм оголосили про підозру за статтею 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Зараз встановлюють особи інших правопорушників.