Золота молодь: новий директор "Харків-Арени" зберігає 1,5 мільйона гривень готівкою і біткоїни

Владислав Плаксін заробив за 2019 рік всього 71 тисячу гривень, але накопичив гривні, євро, долари і криптовалюту.

Владислав Плаксін заробив за 2019 рік всього 71 тисячу гривень, але накопичив гривні, євро, долари і криптовалюту.

Нещодавно призначений директор "Харків-Арени", куди увійшло майно  бізнесмена-втікача Сергія Курченка, відзвітував про доходи за минулий рік. Його декларація опублікована на сайті Нацагентства з протидії корупції.

Згідно з документом, 33-річний Плаксін прописаний в квартирі, що належить матері. У нього є гараж і два нежитлових приміщення в Харкові, розміром 281 і 367 квадратних метрів. Їздить директор "Харків-Арени" на Honda Accord 2008 року випуску.

У минулому році Плаксін заробив як підприємець 54 тисячі гривень, ще 17 тисяч гривень він отримав від двох різних фірм. Директор "Харків-Арени" зберігає 5 біткоїнів, куплених у 2014 році. Він оцінив їх більш ніж в 940 тисяч гривень. Готівкою у Плаксіна є 800 тисяч гривень, 20 тисяч доларів і 8 тисяч євро.

Директор "Харків-Арени" — один із засновників і керівник фірми "Укрековторпром". Разом з Олександром Коліньком і Владиславом Коломойцевим він відкрив фірму навесні 2014 року. Її основний вид діяльності — збір безпечних відходів. Крім того, фірма займається виробництвом металевих баків, резервуарів та контейнерів, оптовою торгівлею відходами, обробкою і видаленням безпечних відходів. З 2009 року Плаксін працював на різних посадах в комерційних організаціях. Він був менеджером зі збуту, фінансовим і комерційним директором. Останнім місцем роботи значиться фірма "Тісон", де він обіймав посаду фіндиректора.

Нагадаємо, 30 березня став відомий переможець на конкурс директора "Харків-Арени". Серед двох претендентів вибрали Владислава Плаксіна. Хто був в комісії з відбору, невідомо. Судячи з фото з Facebook, новопризначений директор захоплюється аматорським боксом. Як нам вдалося дізнатися, Плаксін — близький друг сина міністра МВС Арсена Авакова Олександра.

Як писав KHARKIV Today, "Харків-Арену" заснували на початку лютого, туди увійшли Південна та Північна трибуни "Металіста", VIP-прибудова, футбольна академія і база в селищі Високий. Це майно раніше належало бізнесмену-втікачу Сергію Курченку.