Знову під червоною лінією. Харківська область другий день перевищує показники карантину

Пом'якшувати карантин не можна в Харківській і ще 12 областях України.

Якщо область три дні поспіль не буде відповідати критеріям МОЗ, карантин можуть посилити.

Станом на 30 червня Харківська область не відповідає критеріям, необхідним для переходу до наступного етапу послаблення карантину. Це стало відомо з оновлених даних відповідної таблиці Міністерства охорони здоров'я України.

Перевищено в регіоні показники за двома критеріями. Відсоток виявлення повинен становити менше 11, проте в Харківській області він досяг сьогодні 11,57. Динаміка при нормі менше 10% в регіоні — 26,36%.

У нормі залишаються завантаженість ліжок (повинно бути менше 50%, у нас —19,32%) і охоплення тестуванням (повинно бути 24 на 100 тисяч населення, у нас — 39,35).

Крім Харківської області, не відповідають критеріям Волинська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Одеська, Рівненська, Хмельницька, Чернівецька і Чернігівська області, а також Київ.

Нагадаємо, якщо протягом трьох днів область не буде відповідати критеріям МОЗ, то буде збиратися регіональна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, щоб приймати рішення про посилення карантинних обмежень.

Як писав KHARKIV Today, 29 червня в таблиці МОЗ Харківська область також не входила до списку регіонів, де можна послаблювати карантин. Був перевищений відсоток виявлених хворих і динаміка захворюваності.