Зниклі в Харкові бюлетені знайшлися

Шість тисяч бюлетенів передали до Слобідської районної ТВК.

Спочатку думали, що бюлетені зникли при транспортуванні, але виявилося, що їх не надрукувала книжкова фабрика.

20 жовтня заступник голови однієї з політичних партій заявив про недостачу шести тисяч бюлетенів. У той же день їх надрукували і передали до Слобідської районної територіальної виборчої комісії Харкова. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіціі в Харківській області.

Для міської територіальної виборчої комісії книжкова фабрика друкувала два види виборчих бюлетенів з кандидатами на пост Харківського міського голови та в депутати Харківської міськради.

Коли виявили недостачу бюлетенів, копи внесли відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 158-1 (викрадення, пошкодження, приховування або знищення виборчого бюлетеня) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до двох років за ґратами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дев'ять запрошень на вибори прийшло жителю Харківської області

"Як пояснили представники книжкової фабрики, нестача бюлетенів виникла через збій в роботі обладнання. В даний час недостатню кількість бюлетенів виготовлено додатково і передано територіальній виборчій комісії", — розповіла начальниця слідчого відділу Слобідського відділу поліції Тетяна Проуторова.

У поліції продовжують досудове розслідування і проводять перевірку всіх обставин.

Нагадаємо, заявник вказував, що члени окружної виборчої комісії одного району недоотримали близько двох тисяч бюлетенів, другого — близько трьох тисяч. Копи не виключали, що це сталося через технічну помилку.