Жукова відмовилися виключити з порядку денного Харківської міськради

Харківська міськрада розгляне перейменування проспекту Григоренка.

Голосування про порядок денний в міськраді проходило під крики депутатів "Ганьба". Депутати з фракції "ЄС" вимагали не розглядати перейменування проспекту Григоренка.

24 лютого на третій сесії Харківської міської ради восьмого скликання депутат від "Європейської солідарності" Олег Абрамичев зажадав виключити з порядку денного питання про перейменування проспекту Григоренка в маршала Жукова. Однак за підсумками голосування рішення не прийняли, його будуть сьогодні розглядати.

За словами Абрамичева, депутати міськради не можуть повертати ім'я маршала Жукова проспекту Григоренка, популяризувати лідерів радянської диктатури, оскільки це — порушення закону.

"Фракція "Європейська солідарність" пропонує виключити з порядку денного чергову спробу повернення проспекту Петра Григоренка імені маршала Жукова. Відповідно до чинного законодавства, жоден об'єкт України не може бути названий на честь маршала Жукова. Питання декомунізації — це громадське ставлення до дій радянського режиму проти народу України. Закон про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки зобов'язує Харківську міськраду виконувати програму декомунізації, а не займатися популяризацією лідерів радянської диктатури. Тому ми тут будемо зараз приймати незаконне рішення. Тому наша вимога — зняти з порядку денного це питання", — сказав Абрамичев і звернувся до секретаря Харківської міськради з питанням, знімається це питання чи ні.

"Ми поставимо на голосування. Я не зрозумів, що за ультиматуми тут? Сідайте", — сказав Терехов.

Противники маршала Жукова вийшли до трибуни. За виключення питання про перейменування проспекту Григоренка в Жукова проголосували лише 19 депутатів, рішення не прийняли. За порядок денний голосували під крики "Ганьба", 66 голосами його прийняли і перейшли до розгляду питань.

Як писав KHARKIV Today, сьогодні, 24 лютого, о 10:00, в Харківській міськраді почалася сесія. Подивитися її можна за посиланням. На порядку денному — 65 питань і блок "Різне". Зокрема, депутати розглянуть питання про перейменування проспекту Григоренка в Жукова, а також "звільнять" Геннадія Кернеса.