Жителям "ЛНР / ДНР" з температурою обмежили в'їзд в Україну

Через коронавірус на Донбасі ввели обмеження в перетині КПВВ.

У тих, хто перетинає лінію розмежування, вимірюють температуру. Людей із симптомами ГРВІ та з українською реєстрацією направляють до лікарні. Тих, у кого реєстрації немає, на територію України не пускають.

Із 7 березня на контрольних пунктах в'їзду-виїзду в Донецькій і Луганській областях ввели тимчасові обмеження в зв'язку з поширенням на окупованій території випадків захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції, збудником яких може бути коронавірус. Про це повідомили в штабі Операції об'єднаних сил України.

"Усі особи, які перетинають лінію розмежування через КПВВ, будуть проходити процедуру огляду і температурного сканування і в разі виявлення ознак, схожих на симптоми ураження коронавірусною інфекцією до них будуть застосовані обмежувальні заходи, спрямовані на захист їх здоров'я і недопущення занесення коронавірусу на територію України" , - відзначили в штабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецсредства и температурный скрининг: как Харьков готов к борьбе с коронавирусом

Громадян України будуть доставляти до спеціалізованого лікувального закладу. Якщо симптоми хвороби виявлять у громадян, які направляються з територій так званих "ЛНР / ДНР" без реєстрації на підконтрольній Україні території, їх пропускати не будуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Для профилактики коронавируса харьковским курсантам ограничили увольнения

У штабі ООС просять тих, хто проживає на підконтрольній території, без крайньої потрібні не відвідувати тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей і нагадують, що в разі погіршення епідеміологічної ситуації на території "ЛНР/ ДНР" адміністрації не зможуть контролювати ситуацію через брак кваліфікованого медперсоналу, обладнання та медикаментів.

Як писав KHARKIV Today, 3 марта в Украине подтвердился первый случай заболеваемости коронавирусом. Сім'я повернулася з Італії в Чернівецьку область, після чого вони ізолювались у власній квартирі. Через кілька днів у одного з членів сім'ї з'явилися симптоми коронавірусу. Його госпіталізували в інфекційну лікарню.